Система управління вуличним освітленням ULight​

Завдяки програмно-апаратній системі Uplight, розробленій під керівництвом Ігоря Мосіна, усі процеси керування вуличним освітленням стають автоматичними. Вона робить можливим дистанційний моніторинг проблем у мережі, зняття показників лічильника, встановлення графіків вмикання і вимикання освітлення, сповіщення про аварійні ситуації тощо. Тестові варіації цього проєкту були випробувані у Вижницькій територіальній громаді та на базі МКП «Міськсвітло» міста Чернівці. Далі ULight був введений у експлуатацію у чотирьох громадах Луганської та Донецької областей — Торецька, Лисичанська, Попаснянська та Новопсковська.

Вироби пройшли сертифікацію на відповідність технічним регламентам України та ЄС у ВЦ ДП “Рівнестандартметрологія”. Згодом була відпрацьована технологія серійного виробництва та налагоджене дрібносерійне виробництво виробу.

В кожній громаді були підготовлені робочі групи з відповідальних осіб та електриків. Вони пройшли навчання з командою проєкту, щодо взаємодії, монтажних та пусконалагоджувальних робіт блоків управління лініями вуличного освітлення Ulight . В громади була передана перша частина обладнання та здійснено його запуск. Друга частина обладнання не передана в громади через початок повномасштабних бойових дій на більшій частині території України. На разі розробка має перспективи бути корисною у післявоєнній відбудові держави.